Kalendár udalostí 06.05.2022

piatok, 06.05.2022

Ako sa správne stravovať počas uponáhľaného študentského života – workshop

Podujatie zamerané na vyvážené, racionálne stravovanie sa študentov a všeobecne ľudí, ktorí častokrát nemajú dostatok času a priestoru na prípravu plnohodnotných a kompletných jedál. V rámci workshopu sa účastníci dozvedia základné informácie o správnej výžive a stravovaní, ako aj význame výživy pre naše telo. Naučia sa, ako si počas uponáhľaného študentského života pripraviť stravu na celý deň, pričom získajú zaujímavé tipy na výživné a rýchle jedlá spojené s praktickou prípravou snackov, raňajkových, obedových a večerových pokrmov. Vzhľadom na súčasný vývoj environmentálnej situácie sa organizátori zamerajú aj na  udržateľnosť potravín, ich uhlíkovú stopu a spôsoby jej zníženia. Viac  informácií na https://www.facebook.com/SpolokPasteurČas a miesto konania: 9.00 – 11.30 h, SPU v Nitre, Tr. A. Hlinku 2, pavilón T, poslucháreň T
Zodpovedajú:  Ing. Michal Lenický (Študentský spolok Pasteur), Ing. Mária Holovičová, PhD. (Útvar univerzitných služieb SPU)

Téma: Gruzínske vinohradníctvo a vinárstvo. Genofond viniča. Tradičná metóda výroby vína v amforách - výberová prednáška predstaví Gruzínsku technickú univerzitu, Fakultu poľnohospodárskych vied a biosystémového inžinierstva. Priblíži históriu gruzínskeho vinohradníctva a vinárstva, gruzínskeho genofondu viniča a najstaršej metódy výroby vína v amforách (Kvevri).
Prednášajúci: Nino Čchartišvili, Lepl Scientific-Research Center of Agriculture, Head of Public relation, Regional and international organizations division, Ministry of Environment and Agriculture, Georgia.
Dátum a čas: 6. 5. 2022, 13.00 - 16.00 h
Miesto: Ústav záhradníctva FZKI, Areál Tr. A. Hlinku 2, učebňa BZ-01
Prednáška je relevantná k študijnému odboru poľnohospodárstvo a krajinárstvo, potravinárstvo.