AgroBioTech má prvú kolekciu reprezentačných výrobkov

napísal

Využili širokú škálu surovín z Botanickej záhrady SPU a infraštruktúru Potravinového inkubátora a Výskumného centra AgroBioTech. K úspešnému výsledku prispeli aj zručnosti a kreatívne nápady študentov.

Prvá kolekcia reprezentačných výrobkov, ktoré sa budú využívať na propagačné účely, zahŕňa 27 výrobkov. Sú to rôzne bylinné a ovocné čaje, zeleninové a ovocné chipsy, ovocné rolky, oblátky, sirup, likéry a džemy. Výskumníci tieto produkty navrhli, vyrobili, zabalili a na záver nalepili etikety, ktoré sami nadizajnovali. Sortiment výrobkov sa bude v tomto roku rozširovať.

Ako informovala riaditeľka Výskumného centra AgroBioTech Lucia Gabríny, po schválení Potravinového inkubátora ako potravinárskej prevádzky sa budú dať v druhej polovici roka 2024 tieto výrobky zakúpiť v univerzitnom Bufete pod Aulou.

Potravinový inkubátor vznikol v zrekonštruovanej budove v areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v rámci projektu Drive4SIFood. Vytvára priestor pre pilotné testovanie produktov. Firmy, študenti a startupy si v ňom vďaka modernej infraštruktúre môžu otestovať svoje inovatívne nápady.

Ísť späť