Biotechnológie a kvalita surovín a potravín

napísal

Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre, Ústav genetiky a biotechnológií rastlín a  Centrum biológie rastlín a biodiverzity SAV organizovali 13. medzinárodnú vedeckú konferenciu Biotechnológie a kvalita surovín a potravín. Konala sa 17. - 19. septembra na Smolenickom zámku.

Cieľom podujatia bolo predstaviť aktuálne trendy v oblasti biotechnológií, molekulárnej biológie, dizajnu a inovácií potravín, personalizovanej výživy a zdraví, inovačných trendov v potravinárskom priemysle, ako aj prepojiť vedecké poznatky s praxou. Prezentované výsledky formou 21 prednášok a 53 elektronických posterov a medzinárodné zastúpenie 100 akademických a vedeckých pracovníkov z desiatich krajín vrátane zástupcov potravinárskych firiem potvrdzujú, že konferencia bola na vysokej odbornej úrovni. Významným prínosom bola sekcia Inovačné trendy v praxi, kde sa predstavili zástupcovia potravinárskych spoločností s poukázaním na ich uplatnenie, význam a zastúpenie v medzinárodnom priestore. Sekcia tvorila prepojenie vedeckých a odborných poznatkov a bola sprevádzaná širokou diskusiou, čo svedčí o potrebe a význame integrácie vedy do praxe pre inovácie využiteľné širokou verejnosťou - spotrebiteľom. Z pohľadu vedeckej školy bola významná sekcia Ocenenie mladých vedcov určená pre doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov, ktorí vystúpili s krátkymi prezentáciami svojich výsledkov. Príspevky z konferencie sú publikované vo vedeckom časopise FBP The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences a v knihe abstraktov.

Ísť späť