Deň otvorených dverí na FBP prilákal množstvo uchádzačov o štúdium

napísal

Záujemcovia mali možnosť zavítať na fakultu už po tretí raz. Tentokrát možnosť využilo desiatky  študentov. „Fakulta biotechnológie a potravinárstva patrí medzi najlepšie fakulty na Slovensku so zameraním na potravinárstvo, biotechnológiu a biológiu. V tomto akademickom roku ponúkame tri študijné programy na bakalárskom a päť na inžinierskom stupni štúdia,“ uviedla prodekanka pre vzdelávanie Alica Bobková.

Záujemcovia o štúdium mohli na dni otvorených dverí (DOD) získať informácie o podmienkach prijatia, prijímacích skúškach, študijných programoch, ale aj výskumných projektoch, mimoškolských aktivitách a ubytovacích podmienkach. Prezreli si priestory vybraných pracovísk fakulty, laboratórií a učební.

Čo povedali účastníci dňa otvorených dverí?

Nina Sajcová, 4. roč. Stredná odborná škola chemická v Bratislave - podala si prihlášku na študijný program kontrola potravín. „Zaujíma ma tento odbor, chcem získať čo najviac poznatkov z kontroly potravín, sanitácie priestorov podnikov a podobne. Na DOD sa chcem čo najviac dozvedieť o profilových predmetoch tohto programu, ako aj o výučbe a výskume na fakulte,“ povedala.

Robert Ambra, 3. ročník Gymnázium Golianova – absolvoval už rôzne dni otvorených dverí a hovorí, že SPU ich má vždy najlepšie pripravené. „Keďže mojimi profilovými predmetmi sú biológia a chémia, uvažujem o štúdiu na FBP v študijnom programe kontrola potravín, alebo na FAPZ špeciálne chovateľstvo,“ uviedol. Absolventi oboch fakúlt majú podľa neho dobré uplatnenie a je presvedčený, že tieto odbory budú v budúcnosti ešte perspektívnejšie.

Barbora Pápaiová, 3. ročník, Gymnázium Šurany – láka ju aplikovaná biológia, v ktorej by sa chcela v budúcnosti uplatniť. „Zaujíma ma práca v laboratóriu, výskum potravín. Myslím si, že v budúcnosti to bude veľmi využívané povolanie,“ zhodnotila. Keďže bola na DOD prvý raz, chcela najmä získať čo najviac informácií o škole, štúdiu a profilových predmetoch.

Na snímke zľava: Barbora Pápaiová, Robert Ambra, Nina Sajcová

 

Ísť späť