FBP a Výskumné centrum AgroBioTech odštartovali EIT Food projekt. Do vývoja nového potravinárskeho produktu zapojili seniorov
Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre spustili 2. júna prestížny projekt Zapojenie spotrebiteľov do vývoja nového produktu - EIT Food RIS Consumer Engagement Labs, ktorého cieľom je vývoj nového inovatívneho potravinárskeho produktu, spĺňajúceho konkrétne zdravotné požiadavky a chuťové preferencie starších spotrebiteľov. Podieľajú sa na ňom výskumníci z Fakulty biotechnológie a potravinárstva, Výskumného centra AgroBioTech SPU, potravinárske firmy a seniori, ako účastníci online seminárov. Koordinátorkou projektu je prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD.
Hlavní organizátori a moderátori dvojtýždňových online seminárov - Ing. Nora Maruniaková, PhD., Mgr. Veronika Valková, Ing. Simona Baldovská a asistenti Mgr. Petra Borotová a Ing. Jaroslav Michalko, PhD. vytvárajú medzi účastníkmi profesionálnu a zároveň priateľskú atmosféru. Na virtuálnych stretnutiach so seniormi využívajú interaktívne metódy s dynamickým priebehom a množstvom tvorivých aktivít určených pre vyššie vekové skupiny. Výstupom projektu bude inovatívny potravinársky produkt, ktorý bude následne umiestnený na trh.
Projekty zamerané na navrhovanie a vývoj nových koncepcií výrobkov, do ktorých sú zapojení starší spotrebitelia, budú prebiehať v najbližších dňoch aj v Estónsku, Grécku, Maďarsku, Taliansku a Lotyšsku.
Monitoring médií:
Nitra24: SPU sa zapojila do vývoja nového potravinárskeho produktu: Bude šitý na mietu seniorom
TASR: SPU v Nitre zapojila do vývoja potravinárskeho produktu seniorov
Roľnícke noviny: SPU v Nitre zapojila do vývoja nového potravinárskeho produktu seniorov