Pandemická kríza urýchli zmeny v poľnohospodárstve a potravinárskom odvetví
Počas krízy spojenej s pandémiou sa agropotravinárske odvetvie ukázalo ako jedno z najodolnejších. Šok spôsobený pandémiou zároveň urýchlil vývoj trendov, ktoré boli v tomto odvetví viditeľné už predtým - digitalizácia, informovanejšie rozhodnutia spotrebiteľov a prednosť pri výbere lokálnych výrobkov. Vyplýva to zo správy Food Foresight: Impact of COVID-19 on the agri-food sector in Central and Eastern Europe, vypracovanej organizáciou EIT Food v spolupráci s poradenskou spoločnosťou Deloitte.
Správa predstavuje regionálnu perspektívu ako aj kapitoly, venované jednotlivým štátom vrátane Slovenska. K dispozícii je na https://www.eitfood.eu/food-foresight
Vplyv COVIDu-19 na agropotravinársky sektor
EIT Food Hub na Slovensku: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, https://eit.uniag.sk/