SPU má akreditovaný program celoživotného vzdelávania Nutričné hodnotenie potravín
napísal Mária Pietová
SPU sa ho podarilo akreditovať ako jedinej inštitúcii na Slovensku. Program je určený pre každého, kto má záujem získať základné vedomosti a zručnosti v oblasti zloženia potravín a výživy ľudí, ako aj správneho a zdravého životného štýlu. Cieľovou skupinou sú taktiež pedagógovia základných a stredných škôl, tréneri športovcov a mládeže, pracovníci poradní zdravia a výživy či majitelia fitness centier. Odbornou garantkou programu je profesorka Marta Habánová.
Absolvent vzdelávacieho programu Nutričné hodnotenie potravín získa poznatky v oblasti nutričného zloženia potravín a vplyve ich konzumácie na zdravotný stav človeka a jeho výkonnosť. Získa teoretické a praktické poznatky týkajúce sa obsahu základných živín, vitamínov a minerálnych látok jednotlivých potravín a potravinových skupín. Oboznámi sa s ich technologickými vlastnosťami, ktoré sú dôležitým predpokladom k vhodnému zostavovaniu jedálničkov, ako aj so psychologickými aspektami konzumácie niektorých potravín. Naučí sa využívať získané poznatky v oblasti humánnej výživy a primárnej prevencie civilizačných chorôb a metabolických porúch. Dátumy kurzov zverejní SPU čoskoro.
Prihlásiť sa možno už teraz prostredníctvom formulára: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7hqAVcvMxUaIDNb2xGA_Qg-htTtiYURPhxAxPHUltD1UN1Y1RE1VRjk5RUI5UTFIRlVKNEQ4TzI5US4u