Študenti FEM na letnej škole pripravovali izotonické nápoje a venovali sa vitamínom
napísal Renáta Chosraviová
Konala sa na súkromnej Univerzite ekonomiky a ľudských zdrojov vo Varšave v Poľsku. Tematické okruhy letnej školy sa orientovali na izotonické nápoje, ktoré si sami študenti mohli vyskúšať a pripraviť. Zároveň študenti absolvovali verbálne a neverbálne komunikačné tréningy, oboznámili sa s témou probiotické produkty, suplementy a vitamíny v dennej konzumácii či kozmetológia v praxi. Jeden deň bol venovaný vareniu, počas ktorého zástupcovia zúčastnených krajín pripravili národné jedlo.
SPU na podujatí reprezentovali traja študenti FEM - Aneta Ladányiová, Adrián Rajtár a Dávid Takács. Zahraničným účastníkom podujatia z Albánska a Chorvátska prezentovali národné jedlá – bryndzové halušky a makové šúľance. Z workshopov si odniesli skvelé zážitky, jeden z tých nezabudnuteľných bol napríklad aj z prípravy sushi. Našich študentov sprevádzala prodekanka FEM pre internacionalizáciu Veronika Hrdá, Johana Paluchová z Ústavu marketingu, obchodu a sociálnych štúdií a prodekanka pre zahraničné vzťahy a vzťahy s verejnosťou FZKI Miroslava Kačániová.