ŠDNU 2021: Stravou k udržateľnosti - online prednáška
Stravou k udržateľnosti
Prednáška je zameraná na priblíženie problematiky aktuálnych globálnych problémov, ktorými je aj nadmerné využívanie zdrojov potravín neudržateľným spôsobom, ktoré sú rizikom nie len pre planétu, ale aj pre ľudí. Taktiež si povieme aktuálne zdravotné markery populácie a prepojíme ich s trendom životného štýlu, ako sú napríklad vysoká incidencia kolorektálneho karcinómu a vysoká spotreba vysoko spracovaných mäsových výrobkov. Porozprávame sa o základoch racionálneho stravovania pre populáciu všeobecne, aj pre jednotlivé skupiny obyvateľstva a postupne prejdeme od jednotlivých makronutrientov a mikronutrientov, fyzickej aktivity, spánku a iných aspektov životnému štýlu k zdrojom bielkovín.
Prednáška je zameraná na priblíženie problematiky aktuálnych globálnych problémov, ktorými je aj nadmerné využívanie zdrojov potravín neudržateľným spôsobom, ktoré sú rizikom nie len pre planétu, ale aj pre ľudí. Taktiež si povieme aktuálne zdravotné markery populácie a prepojíme ich s trendom životného štýlu, ako sú napríklad vysoká incidencia kolorektálneho karcinómu a vysoká spotreba vysoko spracovaných mäsových výrobkov. Porozprávame sa o základoch racionálneho stravovania pre populáciu všeobecne, aj pre jednotlivé skupiny obyvateľstva a postupne prejdeme od jednotlivých makronutrientov a mikronutrientov, fyzickej aktivity, spánku a iných aspektov životnému štýlu k zdrojom bielkovín.
Miesto a čas konania: prostredníctvom platformy Zoom Pro + live streaming, https://www.facebook.com/SpolokPasteur, 10.00 h