Fakulta biotechnológie a potravinárstva v spolupráci s Výskumným centrom AgroBioTech SPU v Nitre usporiadala 21. októbra online workshop GROW ako súčasť projektu EIT Food RIS: „Growing Consciousness“ – Rastúce povedomie.
V uplynulých dňoch fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre odovzdali diplomy spolu štyridsiatim štyrom absolventom doktorandského štúdia.
Od 25. do 30. októbra prebieha ďalší ročník podujatia, ktoré sa snaží rozvíjať myšlienku otvoreného prístupu k výsledkom vedeckého poznania pre všetkých obyvateľov Zeme bez výnimky. Motto tohoročného Medzinárodného týždňa otvoreného prístupu (Open Access Week) znie: „Záleží na tom, ako otvárame znalosti: Budovanie štrukturálnej rovnosti.“
Svetový deň potravín sa po prvýkrát slávil v roku 1945, keď bola založená Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo. Odvtedy patrí k jedným z najoslavovanejších dní v kalendári OSN.