Aktuálne informácie

napísal

SPU realizuje projekt pre zefektívnenie pestovateľského a šľachtiteľského procesu zeleniny

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje od 1. februára 2021 projekt s názvom Příhraniční spolupráce sdílených laboratoří pro zlepšení konkurenceschopnosti českých a slovenských producentů zeleniny, ITMS 304011X035.

napísal

Zborník vedeckých prác Agrobiodiverzita

Zborník vedeckých prác Agrobiodiversity for the Improvement of Nutrition, Health and Life Quality transformovali na vedecký časopis.

napísal

EIT Food RIS Fellowships online workshop

V rámci EIT Food Hub-u na Slovensku sa pod záštitou Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre 27. mája uskutočnil online workshop EIT Food RIS Fellowships pre prihlásených študentov a absolventov zo Slovenska a Česka, ktorí sa uchádzajú o stáž v top európskych firmách a spoločnostiach zameraných na agrosektor a potravinový systém.

V Jazdeckom centre preverovali vedomosti budúcich študentov hipológie

Jedným zo  študijných programov Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov, zameraným na štúdium biologických a fyziologických aspektov chovu koní, je bakalársky študijný program hipológia. Prijímacie skúšky uchádzačov o štúdium v akademickom roku 2021-2022 sa uskutočnili 7. a 8. júna v Jazdeckom centre.

napísal

Dnes, 7. júna, si pripomíname Svetový deň bezpečnosti potravín (World Food Safety Day - WFSD). Čo je jeho zmyslom a aké sú témy kampane priblížil prof. Ing. Jozef Golian, Dr., vedúci Katedry hygieny a bezpečnosti potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktorý je aj členom komisie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR pre bezpečnosť potravinového reťazca.

SPU v Nitre – Zelená univerzita