Aktuálne informácie

V piatok 23. októbra sa na online pôde SPU v Nitre pod záštitou EIT Food Hub uskutočnil workshop na tému Inovácie v poľnohospodárstve: Ako vytvárať nové produkty a služby? Online tréning viedol dizajnér Adam Brocka z inovačného štúdia Kiuub.

Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre sa 16. októbra zapojila do iniciatívy ErasmusDays a prostredníctvom projektu Implementácia spotrebiteľskej neurovedy a smart výskumných riešení v aromachológii pripravila online stretnutie a prezentácie s názvom Čo dokáže aroma marketing?  Podujatie bolo určené nielen študentom a zamestnancom SPU, ale aj záujemcom z radov verejnosti.

V celoštátnej súťaži o Cenu profesora Jozefa Lacka 2020, ktorá sa udeľuje autorom najlepších diplomových prác zo škôl s architektonickým zameraním, boli do finálovej dvanástky nominované aj absolventky Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre. Za diplomovú prácu Rekreácia a športové aktivity vo vidieckom prostredí získala Ing. Tatiana Škvarková, absolventka študijného programu záhradná a krajinná architektúra,  ocenenie Pro Natura.

Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre sa zapojila do dvoch strategických výskumných projektov, zameraných na oblasť zdravých potravín a životného prostredia.

napísal

Pri pohľade na motto tohtoročného svetového dňa potravín: "Pestovať, živiť, udržiavať. Spolu" možno konštatovať, že je to veľmi rozsiahla téma súvisiaca s celým potravinovým reťazcom. V kontexte zdravia rastlín sa treba hlbšie pozrieť najmä na nasledujúce témy: vplyv zdravia rastlín na bezpečnosť a kvalitu potravín, biodiverzitu ako základný systém pre zdravé rastliny, škodcov aktuálne ohrozujúcich rastlinné komodity pre výrobu potravín a plytvanie rastlinnými potravinami v celom potravinovom systéme.

SPU v Nitre – Zelená univerzita