Aktuálne informácie

napísal

Aká je spotreba mäsa na Slovensku a aké mäso preferuje domáci spotrebiteľ? Všíma si jeho kvalitu? Čo sa pripravuje na zlepšenie kvality mäsa na našom trhu? Aj tieto informácie odzneli 1. - 2. júna v Kongresovom centre SPU a medzinárodnej vedeckej konferencii Kvalita mäsa.

napísal

Komisia Slovenskej akadémie vied pre posudzovanie vedeckej kvalifikácie zamestnancov podľa príslušného zákona o výchove nových vedeckých pracovníkov a ďalšom zvyšovaní kvalifikácie vedeckých pracovníkov priznala vedecký kvalifikačný stupeň IIa  Ing. Eve Tvrdej, PhD., z Katedry fyziológie živočíchov Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.  K tomuto úspechu jej 1. júna na pôde univerzity zablahoželal rektor SPU Dr.h.c. prof. Ing. Peter Bielik, PhD., a  prorektor pre vedu a výskum prof. Ing. Ján Gaduš, PhD. Prítomná bola aj riaditeľka Výskumného centra AgroBioTech doc. Ing. Tatiana Bojňanská, PhD.

Slovenská akadémia pôdohospodárskych vied (SAPV) predstavila víťazov 13. ročníka súťaže mladých vedeckých pracovníkov. Slávnostné odovzdávanie ocenení SAPV sa konalo 30. mája v kongresovej sále Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra v Lužiankach. Medzi ocenenými boli dvaja mladí vedeckí pracovníci z SPU, Ing. Tomáš Jambor a Ing. Katarína Drgoňová, PhD.

Na pozvanie Ukrajinského vedecko-edukačného konzorcia a Vinickej národnej poľnohospodárskej univerzity sa rektori slovenských univerzít - Peter Bielik, Jana Mojžišová a Rudolf Kropil zúčastnili na pracovnej ceste na Ukrajine.

Na národnom výstavisku Agrokomplex sa dnes skončil 24. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu 2017, na ktorom sa zúčastnilo vyše 650 vystavovateľov z 23 krajín. Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre reprezentovala expozícia Technickej fakulty.

SPU v Nitre – Zelená univerzita