Aktuálne informácie

napísal

Na SPU v Nitre sa 16. marca konalo prvé pracovné stretnutie k projektovému zámeru - Medzisektorové inovačné partnerstvo (MIP) v súlade so schválenou Integrovanou územnou stratégiou Nitrianskeho samosprávneho kraja.

napísal

Na svete je veľké množstvo reštauračných a gastronomických zariadení, ktoré sa odlišujú tisíckami architektonických prvkov a dizajnových detailov. Tým najdôležitejším sú však dojmy a emócie hostí, ktoré prežívajú pri vstupe do zariadenia, pri servise a konzumácii jedál. Vedeli ste, že to isté jedlo vizuálne podávané odlišným spôsobom dokáže vyvolať úplne rozdielne emócie?

napísal

Jarný beh okolo Botanickej záhrady SPU, grilovačku, ochutnávku experimentálnych a inovatívnych, ako aj komerčných potravín z dielne Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre ponúklo športové podujatie 21. marca v areáli univerzity.

napísal

Hliva ustricovitá je populárna a využívaná vo svete vďaka jej chuti, vôni, vysokým nutričným hodnotám a kvôli ich liečivým vlastnostiam.

napísal

Nanočastice sa čoraz viac využívajú v rôznych oblastiach priemyslu a poľnohospodárstva. Sú súčasťou kozmetických prípravkov, liečiv, hnojív, herbicídov. V súvislosti s ich častejším využívaním sa do popredia dostáva otázka ich bezpečného využitia a dopadov na kvalitu životného prostredia.

SPU v Nitre – Zelená univerzita