Aktuálne informácie

napísal

Jarný beh okolo Botanickej záhrady SPU, grilovačku, ochutnávku experimentálnych a inovatívnych, ako aj komerčných potravín z dielne Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre ponúklo športové podujatie 21. marca v areáli univerzity.

napísal

Hliva ustricovitá je populárna a využívaná vo svete vďaka jej chuti, vôni, vysokým nutričným hodnotám a kvôli ich liečivým vlastnostiam.

napísal

Nanočastice sa čoraz viac využívajú v rôznych oblastiach priemyslu a poľnohospodárstva. Sú súčasťou kozmetických prípravkov, liečiv, hnojív, herbicídov. V súvislosti s ich častejším využívaním sa do popredia dostáva otázka ich bezpečného využitia a dopadov na kvalitu životného prostredia.

napísal

Zástupcovia poľského Inštitútu záhradníctva v Skierniewice - prof. Stanislaw Kaniszewski a prof. Lidia Sas-Paszt, spoločne s poľským producentom hnojív, pôdnych biostimulátorov z firmy Mirpol - Miroslawom Lopuckim, navštívili 9. marca SPU v Nitre.

napísal

Výskumný a inovatívny projekt Horizontu 2020 známy ako PoliRural (Politiky pre vidiek), koordinovaný Českou zemědelskou univerzitou v Prahe, úspešne ukončili. Čo priniesol?

SPU v Nitre – Zelená univerzita